07 mei 2005

Afrika op je bord, verslag van een kookavond als geen ander [22/01/2005]

Hoe geef je het best een exotische kookavond? Met een vleugje exotisme natuurlijk! Deze keer nodigden de werkgroep Bagaya-Kapelle en de KVLV Kapelle 5 mamans van Bagaya uit (ze wonen allen in de buurt van Parijs) om een lekker potje te koken. Yassine, Bana, Binta, Aminata en Ramatoulaè roerden in de Kapelse potten en toverden een lekkere maaltijd klaar voor de aanwezigen.

Lamine, de chauffeur, zorgde voor aangepaste, Afrikaanse muziek en toen waren onze kookmoeders helemaal niet meer te houden. We moesten wel wat wachten op de maaltijd (Afrikaanse tijd is anders dan Europese tijd), maar kans om ons te vervelen kregen we niet... De mamans vergastten ons op een dansspektakel, recht uit het hart van Afrika. En dat er na zo een dansfeest lekker en veel gegeten moet worden, kunnen alle aanwezigen beamen.

Het was zeer lekker en zeer veel! En wil je zelf ook een Afrikaans potje koken, dan lees je op de website de recepten. Je hoeft echt geen Afrikaan te zijn om dit voor mekaar te krijgen, een beetje Afrikaanse muziek helpt je zeker een heel eind op weg. En als je er in slaagt, smakelijk!

13:15 Gepost door Bagaya-Kapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.