12 februari 2006

Een kookavond gehuld in oosterse sfeer: een verslag

Als je al 8 keer een exotische kookavond organiseert, is de kans niet onbestaand dat je in herhaling valt. Maar gelukkig is de wereld groot genoeg en zijn we er ook dit jaar in geslaagd om origineel uit de hoek te komen.

Praba woont in Brussel, maar is afkomstig uit Sri Lanka. Leuk, denk je, so what? Wel, toevallig kan Praba ook zeer lekker koken en hij wilde ons graag inwijden in de kunst van de Aziatische keuken.

En dat mensen bereid zijn om kennis te maken met deze keuken bleek op 18 januari. Met 25 waren ze om te komen proeven van de verhalen en vooral de gerechten die Praba meebracht uit zijn land.

Praba en zijn vriend Ruben, eveneens afkomstig uit Sri Lanka, vertelden over hun land en het eten daar. Intussen weten we dat je kip kan marineren in een saus van yoghourt en kruiden, leerden we een aantal exotische kruiden kennen en konden we vooral genieten van een lekkere maaltijd, die we zelf mee mochten helpen bereiden.

Zij die er bij waren hebben genoten, zij die er niet bij waren hadden… ongelijk! Maar volgend jaar komt er zeker weer een kans om je kennis van de wereldkeuken bij te spijkeren en vooral te proeven van de smaken van de wereld.

16:48 Gepost door Bagaya-Kapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.