12 februari 2006

Projectensteun 2005

NIEUWE FINANCIERINGEN VOOR BAGAYA.

Eind 2005 heeft de werkgroep op voorstel van de inwoners van Bagaya volgende financieringen beslist.

Grondige vernieuwing van de prauw en zwemvesten

Na negen jaar intensief gebruik is de romp van de prauw zodanig versleten dat herstelling ervan bijna even duur is dan het bouwen van een nieuwe. De motor heeft een grondige revisie nodig. De prauw is zeer belangrijk voor het vervoer van landbouwproducten zodat de mensen van Bagaya onafhankelijk zijn van tussenhandelaren. Ze gaan dan zelf met hun groenten naar Ziguenchor.Sinds de ramp met de veerboot ‘Joola’ – meer dan 950 slachtoffers – is het gebruik van zwemvesten verplicht.Voor de nieuwe romp, de revisie van de motor en zwemvesten werden 5.265 euro overgemaakt.

De culturele dagen

Om de vijf jaar organiseert de A.J.B. in Bagaya de culturele dagen. De bedoeling is de tradtitionele cultuur en waarden in ere te houden en aan de jongeren door te geven. Nog veel meer dan in andere jaren komen de inwoners uit Bagaya die uitgeweken zijn naar de steden terug samen in hun geboortedorp. Ieder afdeling van de A.J.B. doet naar vermogen haar bijdrage in de onkosten voor deze culturele dagen. Wij hebben 465 euro bijgedragen.

Tweede schijf voor de vernieuwing van de oudste schoolgebouwen

De eerste stenen schoolgebouwen (drie klassen) dateren van 1958. Een grondige vernieuwing dringt zich op. We hebben al 3.000 euro gestort voor de vernieuwing van het dak. Het blijkt dat het dak echter niet kan vernieuwd zonder ook een aantal belangrijke herstellingen te doen aan het metselwerk. Hiervoor hebben we een bijkomende bedrag gestort van 2.000 euro.

17:35 Gepost door Bagaya-Kapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.