27 april 2006

Senegalkoffer te leen!

Al 15 jaar gaat Magda met de regelmaat van de klok op bezoek in Bagaya. Om te kijken hoe de projecten lopen en om te informeren op welke manier Kapelle en Bagaya kunnen samenwerken. Van die reizen heeft ze ook heel wat materiaal meegebracht.

Er zijn honderden foto’s over het leven in een broussedorp, maar ook gebruiksvoorwerpen. Wil je weten in welke boekjes een kind in Bagaya leert lezen ? Of welke schriftjes ze gebruiken ? Welk keukengerief de “mamans” gebruiken om hun maaltijden te bereiden ? Met welk materiaal er op de velden gewerkt wordt?

Wel, dat kan ! We hebben al dit materiaal verzameld in een handige koffer, vooral geschikt voor de kinderen in de lagere school. De voorwerpen zijn per onderwerp gerangschikt en zitten in boxen, voorzien van een fotoboekje met uitleg over de inhoud van de box.

Geef je les in de lagere school en wil je werken rond Afrika, dan kan je de koffer uitlenen, tegen € 10 per week, + € 10 waarborg, die je achteraf terugkrijgt.

Je kan terecht bij Magda Coeckelberghs (02/453.93.72) voor inlichtingen en het ontlenen van de koffer. Alvast veel succes!

22:36 Gepost door Bagaya-Kapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |