29 december 2006

Projectensteun 2006

Na het jaarlijks bezoek aan Bagaya,ontelbare contacten, vergaderen met de verschillende werkgroepen,discussiëren met de vele afgevaardigden, zowel in Bagaya, Zinguinchor en Dakar, opteren we om dit jaar de volgende projecten te steunen:

  1. betegeling van de materniteit en de bouw van de keuken en de toiletten naast het gebouw. Begin augustus kregen 3 vrouwen van Bagaya hun diploma van gebrevetteerde vroedvrouw. De materniteit is werkelijk aan een renovatie toe. Samen met de Fransen willen we dit realiseren. Hiervoor voorzien we de som van 1783 €.
  2. Het dispensarium van Bagaya is sinds vorig jaar de trotse eigenaar van een Renault 4. Bekomen van een Franse organisatie die jaarlijks een aantal tweedehands R4-kes transporteert naar de Casamance, om zo de plaatselijke dorpen te voorzien van een “AMBULANCE”. Evident dat er ook steeds een chauffeur aanwezig is. Oumar, de hulpverpleger, zal een cursus volgen om een rijbewijs te behalen. Kostprijs: 232 €.
  3. Sinds geruime tijd financieren wij een computer om de contacten te vergemakkelijken. Maar omwille van het gebrek aan elektriciteit stond de computer bij de voorzitter van de AJB in Ziguinchor. Vermits Bagaya nu sinds een 2-tal jaar elektriciteit heeft en er ook elektriciteit is in het dispensariumstellen we voor om de computer te verhuizen naar het dispensarium. We maken van de gelegenheid gebruik voor een technisch nazicht.De verpleegster kan er gebruik van maken voor haar administratie, leerkrachten kunnen er mits duidelijke afspraken ook gebruik van maken en als "telefoon" binnenkort een realiteit is, lijkt internet niet ver meer. Hiervoor voorzien wij een budget van 116 €.
  4. De vrouwen die op het grote projectveld werken krijgen de hulp van een 3-tal jongeren. De jongeren werden door de vrouwen gekozen en zijn sterk gemotiveerd.Om deze hulp gerichter te maken is het goed dat 2 jongeren een vorming volgen (groententeelt en boomkwekerij) aan de landbouwschool te Zinguinchor. Deze vorming start in december. Inschrijvingsgeld: 837 €.
  5. De prauw die we vorig jaar financierden wacht enkel nog op een verfbeurt. De vrouwen wachten vol ongeduld op de ingebruikname nu de oogstperiode aanbreekt.
  6. Nu Bagaya eindelijk een eigen verpleegster heeft, aangesteld en betaald door de Senegalese Staat, wordt het dispensarium ook verder uitgerust. Aliou zorgde reeds voor de aankoop van het nodige materiaal.

10:39 Gepost door Bagaya-Kapelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.