29 december 2006

Uitnodiging kookavond

Heeft u ook al lang zin om exotisch te koken? Maar u laat zich afschrikken; het is vast veel te ingewikkeld. En zou dat wel lekker zijn?

De werkgroep Bagaya-Kapelle nodigt al enkele jaren iedereen uit die kennis wil maken met exotisch koken om te komen kijken, uitproberen, en proeven.

Dit jaar komt Melanie Mukamuramgira. Zij is Rwandese en woont in de Reynaertwijk in Groot-Bijgaarden. Zij laat ons kennismaken met Rwandese specialiteiten.

Bijdrage in de onkosten: 3 € -- We verwachten u van harte op:

Woensdag 24 januari 2007 om 19.30 uurin de parochiezaal van Sint-Ulriks-Kapelle.

Op 24 januari waren we met een 28-tal mensen tesamen samen met Melanie Mukamuramgira, die ons de geheimen verklapte van de eenvoudige Rwandese keuken. Herkenbare schotels voor ons Westerlingen, maar toch origineel gebracht. En jawel, de frietuurketel was er andermaal bij. Ook wat look, maar minder dan vorige jaren. En paprika en olie, maar niet zoveel.

Voorgerecht - Samoussa

gvp2007_101Gemengd gehakt van varkens- en rundsvlees bakken in eigen vocht. Groenten toevoegen: fijn gesneden ajuin, prei, selder. Goed roeren.

2 eitjes klutsen. Driehoekige loempia-velletjes plooien en dichtplakken met het geroerde ei. Andere zijde ook plooien en dichtplakken. Het vlees- en groentenmengsel erin doen met een lepel en het laatste klepje ook dichtplakken. Loempiatjes gedurende 2 à 3 minuten bakken in een frietketel op 180 °, tot de hapjes komen boven drijven.

Opdienen met een blaadje sla, en wat mayonnaise.

Stoofvlees met rijst en zoete aardappelen en bananen

gvp2007_132Saus bereiden: groene en rode paprika's in fijne stukjes snijden en stoven in een scheutje olie. Tomatenpuree toevoegen. Op het einde: kruiden met curiepoeder en lookpoeder.

Rijst koken.

Stoofvlees stoven in olijfolie.

Zoete aardappelen schillen en koken. Als ze gaar zijn, overlangs in stukken snijden.

Kookbananen pellen en in dunne schijfjes snijden.

Bakken in frituurolie.

Het kleurrijke geheel opdienen op een bord.

Drank naar keuze. Bissap of andere drank.

20:10 Gepost door Bagaya-Kapelle in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |