29 januari 2006

Rijstschotel met Tandoeri kip

Ingredienten: Basmatirijst, boter, zout, rode linzen, wortels, ajuin, look, gember, komijn, kardemom, cokosmelk, sojascheuten, curiepoeder.

Kip bestrijken met een mengsel van youghurt en tandoeri pasta. Tandoeri kan je kopen in een potje, en wordt gemaakt met water, tamasinde, gember, zout, koreander, komijn, knoflookpoeder, specerijen, azijn, melkzuur. Drie tot 4 uur laten marineren. Afdekken met aluminium en in de oven bakken.

Water laten koken met boter en zout. De rijst laten zacht koken tot het water weggekookt is. Op het einde roeren om het water te laten verdampen en aanbakken te vermijden.

Rode linzen, in schijfjes gesneden wortels, en ajuin stoven. Look, gember, komijn, kardemom, curiepoeder en zout toevoegen. Kokosmelk laten meekoken. Op het einde de sojascheuten toevoegen.

Frituurolie warmen en de rijstchips "paparams" hierin gedurende 5 seconden langs 2 kanten laten bakken.

21:23 Gepost door Bagaya-Kapelle | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |