05 januari 2012

Nieuwjaarsbrief van Aliou Sagna

Dakar, 2 januari 2012

Beste vrienden van Sint-Ulriks-Kapelle, Alweer is een jaar voorbijgegaan en is het nieuwe weer volop aan de gang. Ik maak van de gelegenheid gebruik om u in naam van de Association des Jeunes de Bagaya een gelukkig en gezond 2012 toe te wensen. Moge het een jaar worden vol vreugde, geluk en succes in alles wat u onderneemt.

Dankzij uw steun werd 2011 voor ons geliefde dorpje een bijzonder jaar. We mochten immers de verwezenlijking meemaken van een nieuw gemeenschapscentrum, het mooiste van heel het departement van Bignona. Dit ‘foyer des jeunes’ wordt plechtig ingehuldigd op 8 april 2012 en is meer dan wat stenen en cement.

In de muren staat de afdruk van iedereen, die heeft bijgedragen tot de oprichting ervan. Het centrum kreeg, met uw steun, steen na steen vorm. U heeft nooit de armen laten zakken, altijd doorgezet, zwaar geïnvesteerd om leven te geven aan het project. Zonder uw engagement en overtuiging zou dit project nooit mogelijk geweest zijn.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat we hiervoor hebben kunnen samenwerken en dank u dat wij altijd gehoor bij u hebben kunnen vinden. Dankzij de medewerking van velen is het centrum vandaag operationeel.

Het is moeilijk te zeggen wie dit project heeft opgestart. Namen noemen zou trouwens niet correct zijn ten aanzien van die duizenden anonieme personen die de oprichting van het foyer hebben mogelijk gemaakt.

Laat het ons hierop houden: wereldburgers, begaan met sociale vooruitgang, hebben mekaar gevonden rond een glas op het dorpsplein en die dromers van een betere wereld hebben hun mouwen opgestroopt en hun omgeving, families en vrienden aangesproken op hun gevoel voor sociale rechtvaardigheid.

Hartelijk dank voor die grote inzet die aantoont hoe krachtig solidariteit tussen mensen en volkeren zich kan uiten.

Dank - Dank - Dank

Moge het jaar 2012 beter worden dan alle voorgaande…

Aliou SAGNA, Président de l’Association des Jeunes de BAGAYA

19:05 Gepost door Bagaya-Kapelle in Bagaya | Permalink | Commentaren (0) | Tags: senegal |  Facebook |